Podjelite

A

Evo nekoliko savjeta kako urediti dom prema vlastitim afinitetima, svaki dom mora imati dušu, nije rješenje potrošiti hrpu novaca, angažirati dizajnera, dekoratera i na kraju ne obijete dom koji Vama odgovara.
Zato krenite sami, Vi to možete…

Prvo se riješite svih nepotrebnih stvari koje su se tijekom vremena gomilale u kući, onda razmislite kakav ste  tip, tradicionalan, minimalistički, industrijski……zapitajte se koji stil volite. Još jednom pregledajte sve što ste odvojili od predmeta, razmislite o emotivnim vrijednostima, ili možda o prepravku istih predmeta, dajte im dušu, uredite ih u stilu koji ste odabrali za uređenje svog „novog“ doma.

Ako nemate ideje i viziju svog novog doma, „Google zna“, prionite poslu, dakako da nam je današnja tehnologija dala pregršt prednosti, podataka, samim time i puno ideja, a ako pak niste pobornik modernih tehnologija prelistajte nekakav časopis za uređenje interijera, izrežite sve što Vam se sviđa kako biste lakše odredili koji stil uređenja interijera Vama odgovara.
Nakon što ste, u digitalnom ili klasičnom formatu, napravili nekakvu svoju inspirativnu ploču sa svim elementima koji su Vam zapeli za oko, prionite poslu.

Prvo pogledajte koja boja prevladava, jesu li to neutralni ili živi tonovi, koji stil prevladava te koji tip namještaja ste odabrali.

  • Tradicionalan tip se sastoji od namještaja koji ima obline, zakrivljene rukohvate i noge, prevladavaju neutralni tonovi, lampe koje se uklapaju bojom i oblikom.
  • Moderan, minimalistički tip nema puno predmeta i detalja, namještaj je ravnih jasnih linija, bez puno tekstura.
  • Za razliku od prethodna dva stila industrijski stil je pun rabljenih predmeta, a materijali su kamen, drvo i željezo, ogoljene cigle, vidljive instalacije.

E sada se vratite ponovno svojoj inspirativnoj ploči i pogledajte što kod Vas prevladava, može se dogoditi da ste od svakog stila odabrali po nešto, ali vjerujte to je sasvim normalno.

Vratite se stvarima koje posjedujete i odaberite ono što je najsličnije namještaju s Vaše inspirativne ploče, zapamtite stvari koje ste odabrali moraju se uklopiti u novi styling koji ste odabrali.
Ako ste odlučili pomiješati stilove, to je skroz uredu, ali tu vrijedi pravilo 80:20, u korist stila koji mora dominirati, dok onih 20% će biti dodatak koji će sve skupa malo začiniti.

Kod odabira boja odaberite jednu boju koja će dominirati u detaljima i drugu, komplementarnu koja će dominirati namještajem. Kada birate drvenariju i podove trudite se da bude sve ista nijansa drveta.

Prvo uredite zidove, zatim namještaj posložite, a na kraju si dajte odušak s detaljima.

Vjerujemo da smo Vam barem malo pomogli, a sada hrabro naprijed jer Vi to možete.

Vaš Tapetar Majcen