Podjelite

Dnevni boravak je najprometnija prostorija u svakom domu, jedina u kojoj je svaki komad namještaja gotovo jednako bitan. Prioritete zapravo određujemo sami ovisno o stilu života. Prvi komad namještaja koji se obično kupuje je garnitura, to je ujedno i komad u koji se isplati investirati s obzirom na to da ćete na njemu provoditi puno vremena. Kauč ili više fotelja spretnija su varijanta od kutne garniture, osobito u malim stanovima jer štede prostor i mogu se lako razmještati. Također, dobro odabran tepih je detalj koji se prvi primijeti. Potrudite se da tepih bude sljedeći na listi prioriteta.

Kod projektiranja dnevnog boravka televizor je fokus oko kojeg se smješta garnitura za sjedenje. Bitna je njegova pozicija s obzirom na prozor. Treba ga pozicionirati tako da u njega ne udara sunčevo svjetlo i obavezno izbjegavati zid preko puta prozora.

Posebno oprezan valja biti pri odabiru boja zidova ili tapeta, jer se boje zida ili uzorak tapete najčešće biraju garnituri koja je već u interijeru. Najbolje bi bilo da se o tome razmišlja paralelno.
Iznimno su bitni i detalji, a u našim boravcima najčešće se pretjeruje veličinom garniture,  zbog čega prostor djeluje pretrpano.

Zato, naglašavamo, kod odabira garniture pazite na ostatak interijera.

Vaš Tapetar Majcen