Podjelite

Većina nas slobodno vrijeme provodi u dnevnom boravku. Stoga posebnu pozornost trebamo usmjeriti na odabir sjedeće garniture jer ona svojem (ne)udobnošću izravno utječe na kvalitetu odmora i opuštanja.

Udobnost, ergonomija, kvaliteta izrade, kvaliteta materijala i sam dizajn osnovni su kriteriji po kojima ćemo birati sjedeću garnituru . Moglo bi se reći da je sjedeća garnitura najdominantniji element u prostoru i samim time utječe na stilsku pripadnost interijera, a služi i kao ukras dnevnog boravka. Osnovni su oblici garnitura koji se nude na tržištu kutne garniture i kombinacije trosjeda, dvosjeda i fotelja. Kombinacija za koju ćemo se odlučiti ovisi o veličini prostorije, željama te stilu uređenja interijera.

Za male stanove, u kojima nedostaje soba za goste, dobar je izbor trosjed na razvlačenje koji zadovoljava potrebe pomoćnog ležaja. Potrebno je naglasiti da je ovakav tip ležaja namijenjen samo za povremeno korištenje i ne može zadovoljiti potrebe kvalitetnog spavanja kakve nudi pravi madrac s podnicom. Ako govorimo o kvaliteti sjedenja, trebamo uzeti u obzir tvrdoću, odnosno mekoću garniture za sjedenje.

Vaš Tapetar Majcen