Podjelite

Kutne su garniture danas jako bitan element u Vašem domu, kako zbog udobnosti tako i zbog kvalitetnog iskorištenja prostora. Danas je to itekako bitno, pogotovo ako je Vaš dom manje površine te je bitna iskoristivost svakog kvadrata u koji želite smjestiti namještaj. Kutna garnitura u tom slučaju je idealan odabir za Vas, ne samo da ima dugu površinu za sjedenje, nego pruža veliki komfor i stvara savršeno mjesto za okupljanje s obitelji ili prijateljima.

Jako je važno dobro rasporediti i iskoristiti prostor svoga doma jer bilo koje neplanirano uređenje interijera će Vam kroz upotrebu stvoriti puno nelagode.

Stoga, ako želite što bolje iskoristiti skučeni prostor dnevnog boravka, svako se odlučite za kutnu garnituru.

Kod odabira kutne garniture, postoji nekoliko važnih aspekata na koje trebate obratiti pažnju, kao što je:

  • točno mjesto na koje želite postaviti kutnu garnituru,
  • koliko prostora želite izdvojiti, a veličinu uvjetuju „promet“ koji imate kroz svoj dnevni boravak

Jedan od najvažnijih stvari na koje trebate obratiti pažnju kod odabira prostora na koji ćete postaviti Vašu kutnu garnituru je da je sasvim pristupačna, da prilasku istoj ne zapinjete za ostatak namještaja, koji se nalazi u prostoriji. Dobro razmislite o pozicioniranju Vaše kutne garniture a pri tom pazite na površinu koju želite iskoristiti. Zbog svoje velike uloge u izgledu dnevnog boravka kutnu garnituru možete na razne načine „ukrasiti“, primjerice šarenim i atraktivnim jastucima raznih oblika. Kada odabirete boju tkanine za ukrasne  jastuke, svakako razmislite o kombinaciji boja. Jastucima naglasite kontrast prevladavajućoj boji u prostoriji, a radi boljeg usklađivanja boju jastuka je dobro vezati uz nekakv detalj u prostoriji.

Zato hrabro naprijed,  odaberite praktičnu kutnu garnituru neutralnih tonova i ukrasite ju jastucima kako Vama odgovara.

Vaš Tapetar Majcen